wtorek, 13 września 2016

Babeczki dyniowe

Dziś przychodzę do was z przepisem na babeczki dyniowe :)
Pochwalę się, że to mój najlepszy w życiu wypiek.
Babeczki są wilgotne, nie za ciężkie i przepyszne <3



Przepis jest bardzo prosty, choć wygląda inaczej :)


Do stworzenia tego cuda potrzebujecie 
-70g mąki ryżowej
-70g mąki jaglanej
-20g mąki kokosowej
-40g mąki żytniej pełnoziarnistej
-25g oleju kokosowego
-30g cukru kokosowego
-30g ksylitolu
-2 jajka
-łyżeczka pdp
-odrobina sody
-szklanka-250g puree z dynii
-odrobina wody
-jabłko


Dynię obieramy,kroimy na drobne kawałki i gotujemy aż się rozgotuje. Odcedzamy dynię blendujemy na gładkie puree. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przekładamy do foremek, do środka wkładamy po kilka plasterków jabłka. Pieczemy w 180* przez 20/25 minut :)



Życzę smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz